De trainers

U bent hier

LOÏS EIJGENRAAM

Docent, trainer, teamcoach, auteur.
Loïs Eijgenraam werkt sinds 2018 met de Kinderopvang Academie samen. Zij heeft daarnaast haar eigen bedrijf, ‘In Verbondenheid opvoeden’. Loïs verzorgt meerdere opleidingen voor de kinderopvang met onderwerpen als: babyspecialisme, pedagogisch coachen en VVE. Zij is gespecialiseerd in de antroposofische visie. In de boekenkast kun je verschillende boeken van haar hand vinden waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat.

NATASJA DE KROON
Trainer, (ortho)pedagoog
Natasja werkt ruim 25 jaar als (ortho)pedagoog in de kinderopvang en het onderwijs. Vanuit haar brede expertise in dit vak en haar liefde voor het kind verzorgt zij lezingen, opleidingen en coaching voor docenten, pedagogisch medewerkers en leidinggevenden. Haar kwaliteit is dat zij dicht bij het vak blijft en de pedagogiek naadloos weet aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van kind en medewerker.
MARIJKE KORENEEF

Trainer, coach
Marijke is orthopedagoog en heeft ruim 25 jaar ervaring in de kinderopvang, waar zij diverse functies heeft bekleed, waaronder beleidsmedewerker pedagogiek, trainer/opleider en manager. Ook is zij zo’n 10 jaar verbonden geweest aan de hogeschool InHolland als docent pedagogiek en managementvaardigheden aan de post-HBO-opleiding Management in de Kinderopvang. Marijke verzorgt verschillende trainingen op het gebied van de pedagogiek en is onder andere erkend video-interactie-begeleider en -trainer en VVE-coach.


JUDITH KUITEN

Docent, trainer, teamcoach
Judith werkt sinds 2013 samen met de Kinderopvang Academie. Zij is docent pedagogiek en onderwijskundige. Zij verzorgt opleidingen en lezingen op het gebied van interactievaardigheden, pedagogisch coachen en de meldcode kindermishandeling & huiselijk geweld. Zij is erkend Video Interactie Begeleider en TINK trainer. Judith werkt daarnaast aan een aantal maatprojecten per jaar, bijvoorbeeld rond didactische instrumenten bij de pedagogische visie van de organisatie.

ELS VAN DER LUIT

Ontwikkelingspsycholoog, auteur
In haar carrière heeft zij in verschillende functies pedagogiek en onderwijs met elkaar verbonden. Haar missie is om voor elk kind in Nederland het leven mooi(er) te maken. Zij zet haar ruime ervaring als leerkracht, kinderopvangpedagoog en als HBO docent in tijdens trainingen. Els is eigenaar van Luit en Duidelijk. Zij is onder andere gecertificeerd trainer voor: TINK, Oog voor interactie, Knap Lastig en Media opvoeding. Specialisaties van Els zijn: onderzoekend en ontdekkend leren door kinderen en wetenschap & techniek in het primair onderwijs en kinderopvang.
STEVEN PONT

Ontwikkelingspsycholoog, auteur
In 1992 studeerde Steven af als ontwikkelingspsycholoog aan de UvA en in 2002 als systeemtherapeut bij het NISTO. Steven hanteert meestal twee invalshoeken: de (ontwikkelings)psychologie, die gedrag meer vanuit het individu beschrijft en de systeemtheorie, die juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt. Steven Pont is op veel gebieden actief, zowel als docent en therapeut, maar ook als auteur van boeken, columns en artikelen.

ELSBETH POST

Pedagoog, trainer, coach
Elsbeth is directeur van de Kinderopvang Academie. Hiervoor was zij o.a. manager van een kinderdagverblijf met kinderopvang en buitenschoolse opvang.
Elsbeth verzorgt trainingen en adviseert op het gebied van permanente educatie en duurzaam opleiden.
MARIEKE REGELING

Trainer, teamcoach, oefentherapeut
Marieke is van huis uit kinderoefentherapeut en heeft jarenlang kinderen begeleid met een motorische problematiek. Nu geeft ze met veel plezier trainingen voor o.a. de Kinderopvang Academie, waarin haar passie voor de motoriek nog steeds doorklinkt. Ze is erkend trainer voor TINK en Oog voor interactie en trainer, presentator & adviseur van Arbojournaal.

FELICE VAN DER SANDE

Pedagoog, coach & docent
Félice is muzikant, liedjesschrijver en Muziek op Schootdocent. Ze verzorgt de opleiding Muziek in de kinderopvang. Daarnaast is ze auteur van ‘Muziekkwartier’, presenteert ze regelmatig voor vakcollega’s in binnen- en buitenland en geeft ze met de formatie ‘Krulmuziek’ klassieke concerten voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters in het hele land. Ze deelt graag haar kennis, zodat zoveel mogelijk kinderen toegang krijgen tot ontwikkelingsgericht muziek en het hebben van plezier met geluid en beweging.


ERIK VERLINDEN

Trainer, interim manager, projectmanager
Erik is oprichter van de Kinderopvang Academie en met name actief in online educatie & communicatie. Zijn specialiteiten: strategie & beleid, hospitality, leercultuur, privacy & AVG.

Erik verzorgt inspirerende lezingen en workshops rond de thema's leercultuur en effectief opleiden.

FEMKE VLIELAND
Sport- en kinderdiëtist, trainer
Presentator van de serie online videocolleges 'Voeding in de kinderopvang'. Als diëtist heeft Femke jarenlange ervaring op het gebied van dieet- en voedingsadviezen, motiverende gesprekstechnieken en coaching. Enkele van haar specialisaties zijn obesitas en overgewicht, emotie-eten, nierziekten, ondervoeding, oncologie, kindzorg, eetstoornissen, sportvoeding, zwangeren en antropometrie. Femke was onder andere betrokken bij het coördineren, ontwikkelen en verzorgen van verschillende didactische cursussen/trainingen.
ANNEMIEK WAAGE
Pedagoog, trainer, coach & docent
Naast pedagoog en coach is Annemiek trainer communicatieve en sociale vaardigheden alsmede trainer interactieve vaardigheden. De opleiding Videobegeleiding rondde zij af in 1992 en sindsdien werkt zij intensief met videobeelden als begeleidingsmiddel. Geïnspireerd door het werken met Pikler heeft ze de basisopleiding tot Piklerpedagoog gevolgd. In 2013 heeft Annemiek de opleiding tot trainingsacteur met succes afgerond. Sinds 2008 is Annemiek actief lid van het Landelijk PedagogenPlatform

INTERNE TRAINERS & COACHES
Mijn eigen academie
Interne trainers en pedagogisch coaches kunnen gebruik maken van diverse online faciliteiten, modules en media. En voor de erkende opleiding Babyspecialist in de kinderopvang is een train-de-trainer programma beschikbaar.