Trends in leren, trainen en opleiden

U bent hier

.Trend 1.
HERHALING, HERHALING, HERHALING...

Een opvallende trend: hij gaat al een tijdje mee. Want alle innovaties, nieuw beleid en dito ideeën over onderwijs en opleiden ten spijt, blijft één leertheorie onbetwist: effectief leren veronderstelt herhaling.
Herhaling én afwisseling, zowel van de leervormen als van de leermaterialen.
.

.Trend 2.  
BREINWETENSCHAP IS DE BASIS

Hersenen zijn hot, en niet voor niets! Verdiep je samen met ons in de nieuwe onderzoeksresultaten over hoe onze brein functioneert. Verplichte kost voor iedereen die zich met leren en ontwikkeling bezighoudt.

.Trend 3. 
INDIVIDUEEL EN IN TEAMVERBAND

Er is geen onderzoek dat aantoont dat louter het samenbrengen van 10 of 100 of meer deelnemers bijdraagt aan een optimaal leereffect. De vraag is dus: welke collectieve leervormen zijn effectief? Bijvoorbeeld peer 2 peer learning?

.Trend 4. 
ONLINE LEREN

Onlosmakelijk verbonden met trend 3: niet elk leerdoel vereist een bijeenkomst in teamverband. Voor een optimaal leereffect werkt het vaak beter als de individuele deelnemer zich voorafgaand aan (en na afloop van een training) individueel in de theorie kan verdiepen. Maar dan wel online, dus met directe feedback.  

.Trend 5. 
VIRTUAL REALITY (VR)

Onmiskenbaar de meest trendy trend, hoewel nog in de kinderschoenen. VR Learning zal een ongekende invloed hebben op hoe we communiceren en dus ook op hoe we leren. VR spreekt immers letterlijk tot de verbeelding! Hiernaast een voorbeeld van de verbluffende ontwikkelingen. Interesse? Lees meer >